Blog

Χρήσιμες συμβουλές για να ξεχωρίζει το βιογραφικό σας

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να εξασφαλίσετε ότι το βιογραφικό σας δε θα προσπεραστεί και δε θα καταλήξει στο καλάθι των αχρήστων.

1) Θα πρέπει να συμπεριλαμβάνετε τις βασικές πληροφορίες

Ένας από τους βασικούς κανόνες σύνταξης βιογραφικού είναι ότι πρέπει να αναφέρονται ορισμένες απαραίτητες πληροφορίες όπως προσωπικές πληροφορίες, τρόπος επικοινωνίας π.χ. κινητό τηλέφωνο, email, επίπεδο εκπαίδευσης, εργασιακή εμπειρία, δεξιότητες σχετικές με την αιτούμενη εργασία και συστάσεις.

2) Προσεγμένη μορφοποίηση και παρουσίαση

Ένα σωστό βιογραφικό θα πρέπει να έχει ένα layout ξεκάθαρο και καλά δομημένο και προπάντων όχι τσαλακωμένο ή λερωμένο. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το πιο σημαντικό μέρος του βιογραφικού είναι το πάνω μισό μέρος στην πρώτη σελίδα. Για αυτό φροντίστε να τοποθετείτε εκεί τη σημαντικότερη πληροφορία που σας αφορά.

3) Δύο σελίδες Α4 είναι αρκετές για το βιογραφικό σας

Για ένα σωστά δομημένο βιογραφικό θα πρέπει να είστε σαφείς και περιεκτικοί με τα στοιχεία και τις πληροφορίες που θέλετε να δώσετε στον μελλοντικό εργοδότη σας.

4) Υιοθετήστε καινούρια μορφοποίηση και δομή για κάθε αιτούμενη εργασία

Όταν έχετε εικόνα των απαιτήσεων μιας εργασίας που αιτείστε θα πρέπει κάθε φορά να προσαρμόζετε το βιογραφικό σας για τη συγκεκριμένη θέση.

5) Εκμεταλλευτείτε τα ενδιαφέροντά σας για μια συγκεκριμένη θέση εργασίας

Στην ενότητα των ενδιαφερόντων μπορείτε να παρουσιάσετε εκείνα που θεωρείτε ότι σχετίζονται με την εργασία που αιτείστε. Όσο πιο πολλά είναι τα ενδιαφέροντά σας, τόσο πιο πολυτάλαντο και ενδιαφέρον άτομο θα σας θεωρήσουν.

6) Φροντίστε να συμπεριλάβετε συστάσεις

Οι συστάσεις στο βιογραφικό σας θα πρέπει να προέρχονται από κάποιον εργοδότη στο παρελθόν ο οποίος θα μπορεί να εγγυηθεί για τις ικανότητες και την εμπειρία σας.

X

Right Click

No right click